Από το TakeMeBack.gr
Σε πιάνει και εσένα κάτι Κυριακές απογεύματα που θες να φας όλο το γειτονικό σου ζαχαροπλαστείο; Είμαι σίγουρη ότι είσαι και εσύ ένας από εμάς.
Η σημερινή συνταγή που θα σου δώσουμε σε προειδοποιούμε από τώρα δεν είναι healthy. Πιο πολύ σε κόλαση θα την περιγράφαμε. Αλλά είναι από τα γλυκά που δε γίνεται να μη σου αρέσουν. Θες να τσιμπάς κάτι ως συνοδευτικό με τον καφέ σου; Εννοείται! Θες να το φτιάξεις για κέρασμα; Φυσικά! Θες να το φας επειδή απλά σε έχει πιάσει υπογλυκαιμία; ΑΣΦΑΛΩΣ! Νομίζω ότι έχεις καταλάβει ήδη ότι μιλάμε για τα cinnamon rolls, κλασσικό αμερικάνικο γλυκό. Αυτούς του μικρούς διαόλους που τρως ένα κομμάτι και δε μπορείς να σταματήσεις.
Το βασικό και ξεχωριστό όμως αυτής της συνταγής είναι ότι μιλάμε για μία διαδικασία πολύ εύκολη και γρήγορη καθώς θα το φτιάξεις με έτοιμη σφολιάτα γιατί είμαστε και πολυάσχολοι και δεν προλαβαίνουμε να ανοίγουμε φύλλα.

Πάμε όμως να ξεκινήσουμε με τη συνταγή για να πας μετά τρέχοντας στο super market.
Συστατικά:
- 1 ρολό σφολιάτας
- ½ κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ¼ κούπας καστανή ζάχαρη
- ¼ κούπας άσπρη ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
- Για το γλάσο βανίλιας
- 1 κούπα άχνη ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 1 βανίλια
Εκτέλεση:
Πρώτα απ’ όλα προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς. Παίρνεις ένα γυάλινο πυρεξάκι και βάζεις 4 κουταλιές βούτυρο. Επόμενη κίνηση είναι να το βάλεις στο φούρνο ώστε να λιώσει. Προσθέτεις την καστανή ζάχαρη και ανακατεύεις καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.


Πάμε στο δεύτερο στάδιο. Ανοίγεις το φύλλο σφολιάτας και απλώνεις πάνω του το υπόλοιπο βούτυρο που έμεινε. Ανακατεύεις την άσπρη ζάχαρη με τηνκανέλα σε ένα μπολάκι καλά και πασπαλίζεις πάνω στο φύλλο σφολιάτας ομοιόμορφα. (Φαντάσου το λίγο πως λιώνει αυτό στο φούρνο).

Τώρα πρέπει να κάνεις ρολό το φύλλο (προσπάθησε όσο καλύτερα μπορείς, το ξέρουμε είναι λίγο δύσκολο) και ύστερα να το κόψεις σε κομμάτια. Συνήθως βγαίνουν περίπου 8-10 ρολά κανέλας. Σου προτείνουμε να το κόψεις στη μέση και μετά πάλι στη μέση ώστε να βγουν όλα τα κομμάτια σε ίσα μέρη.

Βάλε τα ρολάκια μέσα στο πυρεξάκι και αν έχει μείνει από το μείγμα ζάχαρη-κανέλα, πασπάλισέ το πάνω τους. Καλό είναι να μην κολλήσεις τα ρολάκια μεταξύ τους, ίσα ίσα πρέπει να έχουν αρκετό χώρο καθώς θα φουσκώσουν.

Κατευθείαν στο φούρνο και ψήνεις στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τελευταίο και αποτελειωτικό βήμα. Πάρε ένα μπολάκι και ανακάτεψε καλά τη μία κούπα ζάχαρη άχνη, τις 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και τηβανίλια. Με το που βγάλεις το πυρέξ από το φούρνο περίχυσε το μείγμα πάνω στα ρολάκια, φύσα καλά για να μην τσουρουφλιστείς και δοκίμασε αυτόν τον πειρασμό.

Είναι μακράν η καλύτερη συνταγή που έχεις δοκιμάσει αλλά και η πιο εύκολη. Δοκίμασε τη και πες μας τη γνώμη σου. Εννοείται ότι περιμένουμε και τις φωτογραφίες σας! Καλή Απόλαυση !!!