Goulash Soup

Από το TakeMeBack.gr & Thomi Batsiou.

Σκεφτόμουν τι συνταγή να σου δώσω από το ταξίδι μου στη Βουδαπέστη. Ήθελα να είναι και κάτι ξεχωριστό μιας και είναι η πρώτη συνταγή που σου δίνω.

Σε όλο μου το ταξίδι πήγα σε πολλά εστιατόρια με τοπικές γεύσεις ώστε να μπορώ να κρίνω αλλά και να αποφασίσω αν μου αρέσει η ουγγρική κουζίνα. Είναι αναμφίβολα ιδιαίτερη αφού έχει πολύ έντονες γεύσεις. Τα βασικά υλικά που χρησιμοποιούν στα περισσότερα πιάτα τους είναι η πάπρικα και το χοιρινό κρέας. Σε οποιαδήποτε μορφή μπορεί να είναι αυτά. Όποιες γεύσεις και να δοκίμασα πάντα κατέληγα στη σούπα goulash. Ίσως το πιο γνωστό πιάτο της Ουγγαρίας, και όχι άδικα. Αν είσαι λάτρης των καυτερών πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκίνα να σημειώνεις γιατί μόλις σου βρήκα το αγαπημένο σου πιάτο. Η καλύτερη επιλογή για χειμώνα που έχει κρύο και δε θες να φας για ακόμα μία φορά την κλασσική κοτόσουπα που σου έφτιαχνε η μαμά σου. Έχει υλικά που ακόμα κι αν δεν τα έχεις στην κουζίνα σου, σίγουρα είναι πολύ εύκολο να τα βρεις στο γειτονικό σου market. Λοιπόν ξεκινάμε και thank me later!

Συστατικά (για 4-6 μερίδες):
1/2 κιλό κρέας μοσχάρι κομμένο σε κύβους 
150 γρ μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο 
1/2 κιλό ψιλοκομμένα κρεμμύδια 
200 γρ. λάδι 
1 κουταλιά γλυκού πιπέρι καγιέν 
1 ποτηράκι λευκό κρασί 
2 λίτρα ζωμό κρέατος 
250 γρ. πατάτες κομμένες σε ισομετρικά κομμάτια 
250 γρ. καρότα 
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες μικρά κομματάκια 
2 σκελίδες σκόρδο 
2 φύλλα δάφνης 
2 κουταλιές σούπας πάπρικα γλυκιά 
αλάτι

Εκτέλεση:
Πρέπει να ξεκινήσεις βράζοντας το κρέας ξαφρίζοντας το. Έπειτα κρατάς από αυτό 3 λίτρα. Ρίχνεις το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το μπέικον, λίγο λάδι όμως μην το παρακάνεις. Μόλις αρχίσει να ροδοκοκκινίζει ρίχνεις το κρέας, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το πιπέρι καγιέν. Τα σοτάρεις όλα για 2 λεπτά και σβήνεις με το κρασί. Προσθέτεις τις πατάτες, το καρότο, τη ντομάτα και τα αφήνεις να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας και μετά ρίχνεις το νερό, την πάπρικα, τις δάφνες και το αλάτι. Κλείνεις την κατσαρόλα και βράζεις για 30 περίπου λεπτά μέχρι να χυλώσει.

Έξυπνο tip: Όταν το σερβίρεις στο πιάτο βάλε από πάνω λίγο πάπρικα καυτερή. Είναι απλά μαγικό! Του ταιριάζει πολύ και λίγο γιαουρτάκι. Θα με θυμηθείς.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας και φυσικά πολλές φωτογραφίες σας!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.